diumenge, 20 de setembre de 2009

Arenys: El principi del final, pesi a qui pesi

Passats ja alguns dies del comentat referèndum d’Arenys de Munt, podem fer ja algunes apreciacions sobre els efectes que ha produït, i això ho podem fer sempre des de la raó i la pura lògica i no des del fanatisme o la intencionalitat política amb que ho fan d’altres.

Reconec abans de començar, que jo era dels lleugerament escèptics davant de l’efecte que tot això podria tenir, però per ser-vos sincer, des del moment en què vaig veure per televisió, aquelles imatges, en què una persona portava braços amunt, aquella urna plena dels vots dels arenyencs, vaig entendre plenament, que no hi ha arma mes potent i demolidora davant de qualsevol dictadura o similar, que la papereta del ciutadà que vol lliure i democràticament dir la seva. Si a més, aquesta acció de votar o opinar, es fa dins d’un ambient de festa, diversió i qualsevol cosa allunyada del que voldrien aquells, és a dir, amb violència o amenaces, llavors ja, el terratrèmol és definitivament devastador.

Si escoltem els diferents mitjans de comunicació d’aquí i d’allà, sembla que no ha passat res, o que en els pitjors dels casos, això ha estat una mena de pallassada o brometa que no anirà més enllà. Si a més, escoltem a determinats personatges, sembla que fins i tot i com sempre, tot això ha estat cosa de radicals, que és més o menys el que ens va fer entendre la catalaníssima ministra de defensa Carme Chacón, en posar al mateix nivell a falangistes i independentistes.

Ves quins collons, ara sembla que voler un país que disposi de les mateixes llibertats que la resta, és quasi un delicte!!!

La realitat però, és un altre. La societat civil o millor dit, el poble i la gent senzilla del carrer, han trobat premeditada o casualment, una formula devastadora per fer camí, la de la consulta popular a la gent del poble.

Escoltem el que escoltem, només hi ha unes realitats, i aquestes són, que realment estan “acollonats”, tant els d’aquí (que no saben com posicionar-se) com els d’allà (que no entenen com això se’ls escapa de les mans), Aquests, faran tot el possible a fi de què pensem que amb tot això no anem enlloc, però res d’això, ara més que mai hem de ser tots junts i units en aquest projecte, tirar-ho endavant, i que el món sàpiga el que succeeix aquí.

Hem de tenir compte però, de no deixar de cap manera, que cap partit polític fiqui cullerada en aquesta aventura. Ho estan intentant de totes les maneres, i segur que amb finalitats diverses però on mai estarà l’alliberament del país (no fos cas que perdessin el negoci). Hem de continuar activant i coordinant a totes aquelles entitats privades disposades a engegar consultes a les seves respectives viles, i a no tenir compassió d’aquells que s’han passat pel forro, la democràcia, la voluntat del poble i les seves obligacions: defensar la voluntat del poble.

L’estatut ha mort, l’han matat, i han estat aquells que haurien de defensar les nostres voluntats (els nostres negociadors, els seus negociadors, els tribunals,…etc). La via autonomista també ha mort, l’han matat els mateixos. La via federal ni tantsevol ha pogut néixer, no té cap possibilitat. I ara que llavors?, la provincialització….???

Doncs no! Tothom a les urnes! Tothom a dir-los que estem farts d’aquest sistema on ningú pot dir res. Tothom a explicar-los que la sobirania resideix en el poble i no pas en ells! A dir-los que quan Espanya no era ni tansevol una taifa, aquí ja teníem constitucions, institucions, exèrcits, literatura, herois, humanistes, pagesos, i tot allò que ens va convertir en un país capdavanter.

Ara, com a català que sóc, tinc com vosaltres, un deure amb tota aquella gent que va fer gran aquest país, i per això, vull i reclamo el retorn de les nostres constitucions….

....voto LLIBERTAT

El Joaquim Ullan Martorell ha enviat aquest missatge als membres de Xarxa de Voluntaris per la Independència (XVI).