dijous, 24 de setembre de 2009

PERQUÈ SOM UNA SOLA NACIÓ, ESBORREM LA FRONTERA IMPOSADA


EL 7 DE NOVEMBRE, TOTHOM A PERPINYÀ!

Enguany es commemoren els 350 anys del Tractat dels Pirineus que suposà l'amputació per a Catalunya de les seves comarques del Nord, que restaren des de llavors privades de les seves institucions i llibertats i foren annexionades al Reialme francès. Fou l'inici de la persecució de la nostra identitat i llengua a aquelles contrades. Poc més de mig segle posterior, la resta dels Països Catalans amb la derrota davant els exèrcits franco-espanyols a la Guerra de Successió, ens aboliren les nostres constitucions i llibertats al Principat de Catalunya, al País Valencià i a les Illes Balears.

Des de fa una colla d'anys entitats catalanistes nordcatalanes commemoren cada 7 de novembre els fets del Tractat dels Pirineus, precisament per reafirmar-se en la catalanitat de les comarques del Rosselló, Vallespir, Conflent, Capcir i Alta Cerdanya i denunciar el tractat que ens imposà una frontera, que ens separà els catalans a banda i banda de les Alberes. D'uns anys ençà, també els actes i la manifestació entorn el 7 de novembre serveix com a cloenda del Correllengua.

Coincidint amb els 350 anys de l'ignominiós Tractat, la “Comissió 350 anys” composta per una munió d'organitzacions i entitats, fonamentalment de Catalunya Nord, ha organitzat un seguit d'actes i activitats per a difondre i debatre les conseqüències d'aquell tractat i de la resistència a la francesització que han sostingut tot temps els nordcatalans. I ens convoca aquest 7 de novembre a una manifestació que sota el lema “350 anys de resistència. Esborrem el Tractat dels Pirineus” constitueix una fita en la història de la nostra nació, donat que tres segles i mig de l'inici de l'intent genocida per part d'Espanya i França per eliminar-nos, reivindicar obertament la unitat de la nació catalana per damunt de fronteres imposades és un acte de rebel·lia contra la subordinació de la nostra nació i ens obre de bat a bat les portes de la reconstrucció nacional. I aquesta es farà amb els compatriotes del Nord, o no serà. Som en un punt en que els catalans del nord de l'Albera estan despertant i redescobrint la seva identitat nacional ofegada i assimilada tant de temps. Les relacions de tot tipus entre catalans d'una banda i l'altra: socials, culturals, econòmiques, professionals, polítiques,...que mai no hagueren d'haver-se vist interrompudes van en augment.

Ara que al Principat l'onada sobiranista no para de créixer i va agafant volada, tota la nació ha d'obrir-se a banda i banda de la frontera imposada per discutir-la, qüestionar-la i proclamar la unitat de la nació catalana, de les terres i homes que conformem un sol poble, una sola nació: Catalunya.

A un mes de la celebració de referèndums per la independència de Catalunya a multitud de poblacions catalanes el proper 13 de desembre, la manifestació de Perpinyà ha de constituir una nova fita per al conjunt del sobiranisme. Perpinyà, una de les nostres capitals, ha de poder acollir la més gran manifestació per la unitat de la nació catalana que mai hagi vist. I proclamar al món que enfront les legalitats estatals (espanyola o francesa) reclamem i manifestem la nostra insubornable voluntat de mantenir-nos fidels al nostre llegat, a la nostra nació: la nació catalana. I units en un sol poble, catalans del Nord i del Sud, la farem lliure i independent més aviat que tard.

Els 10Mil (Deu Mil en Xarxa per l'Autodeterminació), Sobirania i Progrés (SiP), Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) i altres entitats i xarxes signants volem fer extensiva una CRIDA al conjunt d'entitats, plataformes, col·lectius de la nostra nació i compatriotes perquè acudeixin massivament a la manifestació del proper 7 de novembre. Organitzeu autocars, caravanes, aneu en colla amb els vostres amics, familiars, veïns....Gaudiu d'una jornada sencera participant dels actes1 previstos tot el dia. I amb dignitat i fermesa reivindiquem la nostra voluntat d'unitat i llibertat. Fem de Perpinyà, per un dia, la capital internacional de la catalanitat.

Perquè SOM UNA SOLA NACIÓ. VOLEM L'ESTAT CATALÀ

El 7 de novembre tothom a Perpinyà. Esborrem el Tractat dels Pirineus!

7 de novembre 2009 , a les 16 hores. Pl. Catalunya (Perpinyà)

http://www.350anys.cat

Cap comentari: