dissabte, 10 de juliol de 2010

I després de la manifestació del 10J, què?

Avui ha sigut un gran dia: més d'un milió de persones, catalanes i d'altres indrets del món, ens hem manifestat a Barcelona amb el lema "Som una NACIÓ. Nosaltres DECIDIM".
Ha estat la resposta del poble català a la sentència vergonyosa, indignant, humiliant... d'un tribunal espanyol que, mogut per interessos polítics, ha esmenat el que el poble de Catalunya va aprovar democràticament en referèndum (encara que molts no estéssim d'acord, però així ho va voler la majoria que el va votar, i s'ha de respectar).
I la meva sensació, després d'estar més de 3 hores a la manifestació, és que la majoria dels que hi érem NO demanàvem que ens respectessin l'estatut (de fet, ja no el volem, aquest ni cap altre estatut; com diu el Víctor Alexandre, els estatuts són per a les comunitats de veïns!), sinó que demanàvem simplement la INDEPENDÈNCIA.
I és per aquesta fita que hem de començar a treballar a partir d'avui mateix. I creieu-me que és molt senzill: només ens cal tenir un mínim de 68 diputats al Parlament de Catalunya que estiguin disposats a proclamar unilateralment la INDEPENDÈNCIA de Catalunya l'endemà de la constitució del Parlament.
La LLIBERTAT no te la donen, te la prens tu!
I en el món que vivim, la decisió democràtica d'un Parlament d'un país democràtic s'ha de respectar.
Ni consultes populars (amb tots els respectes als organitzadors) ni referèndums que l'actual status quo NO ens permet dur a terme: proclamació unilateral de la INDEPENDÈNCIA per part del Parlament de Catalunya, elegit democràticament en unes eleccions democràtiques.

Per a aconseguir aquests 68 diputats cal conformar una candidatura electoral transversal que uneixi momentàniament tot l'espectre independentista català (tan fragmentat i enfrontat entre si) i desar per a l'endemà de la proclamació de la INDEPENDÈNCIA les pugnes partidistes. Serà llavors quan es dissoldrà aquesta candidatura i cada partit o associació es podrà presentar, ara sí, per separat, i si volen, a les primeres eleccions de l'Estat Lliure de Catalunya.

I de moment què podem anar fent? Us ho explico a la següent entrada del bloc...

Som una NACIÓ. Nosaltres DECIDIM

Cap comentari: