divendres, 3 de febrer de 2012

Si vols la independència, ANC!

Benvolguda / Benvolgut,

Des de Terrassa per la Independència-Assemblea Nacional Catalana tenim un missatge molt important per donar-te. Si vols veure Catalunya independent, et demanem que segueixis llegint. En qualsevol cas, t’agrairíem molt que el fessis arribar a tots els teus contactes.

Segur que has pensat alguna vegada quina ha de ser la via per aconseguir la llibertat nacional de Catalunya o dels Països Catalans i, hi estarem d’acord, passa perquè hi hagi una majoria parlamentària al Principat disposada a impulsar el procés. Nosaltres, com molts opinadors, creiem que caldrà el concurs dels partits majoritaris que, actualment, no contemplen la via de la independència. També farà falta que organitzacions empresarials, sindicats i tota mena de poders fàctics facin seva la causa.

La qüestió clau és: creiem en el poder de la societat civil per influir en el debat polític, per determinar quina és la centralitat política en cada moment, per canviar el curs de la història? Pensem que seria útil que totes les persones que desitgen la independència es presentessin unides per empènyer els actors polítics en aquesta direcció i per escampar el missatge dels beneficis de l’Estat propi?

L’Assemblea Nacional Catalana, que es constitueix el 10 de març, és l’únic moviment organitzat capaç de representar la societat civil catalana unida en la lluita pel seu alliberament nacional. Ha estat dissenyada amb l’objectiu d’articular totes les voluntats individuals en aquest sentit, i hi cap tothom perquè no ha d’entrar mai en la cursa electoral. Si has conegut el moviment de la Consulta sobre la independència ja coneixes la naturalesa de l’Assemblea, atès que n’és hereva i en conserva l’esperit. L’ANC és talment el resultat natural d’aquell procés. Per a què havien de servir les consultes sinó per despertar les vocacions activistes latents i crear el germen d’un moviment que passés dels símbols als fets?

Les consultes van ser com un somni fet realitat, un fenomen inèdit en el món occidental benestant, però no hauran servit de res si els voluntaris que les van fer possibles i la gent que hi va votar les consideren una acció que comença i acaba en ella mateixa. Permetràs que quedin com una simple rebequeria? Gràcies a les consultes i a la manifestació del 10 de juliol de 2010 sabem que som molts. Deixarem malbaratar tot aquest capital?

Et demano que et plantegis molt seriosament fer-te membre de l’ANC. Assolir la independència més aviat o més tard, o mai, depèn, en gran mesura, de la força de l’ANC, i aquesta rau en el nombre dels seus membres. Cada persona compta, i a partir d’aquí cadascú s’hi pot implicar en la mesura de les seves possibilitats, talment com el voluntariat de les consultes. Et necessitem. El país et necessita.

Totes les persones que s’adhereixin a l’ANC abans del 8 de febrer i satisfacin l’aportació de 45 euros (*) podran participar amb tots els drets a la sessió constituent del 10 de març. Un cop constituïda hi haurà algun tipus de quota pendent de determinar. Qui només en vulgui ser simpatitzant (per rebre informació) en té prou amb donar les seves dades. En tots dos casos pots complimentar aquest PDF i enviar-lo adjunt a un correu adreçat a terrassa@assemblea.cat.

A www.assemblea.cat hi trobaràs molta informació, però a Terrassa per la Independència podem organitzar trobades perquè preguntis tot el que vulguis saber sobre l’Assemblea; qualsevol detall, inclosos els econòmics. Per fer-ne la planificació, envia'ns un correu a  terrassa@assemblea.cat si hi estàs interessat/da.

Moltes gràcies per haver llegit aquest escrit. No tinguis cap dubte que l’ANC farà història. No en vulguis quedar al marge. T’hi esperem.

Molt cordialment,

Margarida Boada
Coordinadora de Terrassa per la Independència-ANC

 
 
(*) Equivalent a 3 quotes trimestrals d'una associació tipus partit polític. Aportacions especials per joves, jubilats, aturats i famílies.